Опис: Розгрібаючи фотозавали на моeм комп'ютері, випадково натрапила на кілька фотографій приготованого одного разу, але так і не виложенного страви: фаршированих помідорів з трьома типами начинки (звідси і назва" трис "): м'ясо, овочі, хліб. Непогане блюдо для лeгкого вечері, коли хочеться якогось різноманіття. :) Сьогодні, до речі, будемо його повторювати, але трошки з іншими начинками. Про результати доповім. Хіба ви не доповім (якщо раптом доповідати буде не про що). А поки - рецепт старий. :)
Час приготування: Кількість порцій: 4
Призначення:
На сніданок: Ситний сніданок На обід: Легкий На святковий стіл На вечерю: На гаряче
Інгредієнти для "Помідоровий трис":
Помідор (стиглі приблизно по 100 грам кожен) - 12 шт
Кабачoк - 120 г
Сир (скаморца - білий, грана падано або парміжіано режіано) - 120 г
Яловичина (м'якоть) - 80 г
Грудка куряча - 80 г
Баклажан - 80 г
Хліб (білий, м'якоть) - 60 г
Цибуля ріпчаста (білий, маленький) - 1 шт
Перець болгарський (червоний, попередньо запечений в духовці) - 1/2 шт
Часник
Петрушка
Базилік
Шавлія
Розмарин
Чебрець
Олія маслинова
Сіль
Перець чорний (мелений)
Рецепт "Помідоровий трис" : Оскільки метушні було багато, покроковий фотографій я, вже звиняйте, не робила. Але думаю, і по звичайному опису зметикуєте, що до чого.
1. У помідорів потрібно зрізати "шапку" і ложкою акуратненько вийняти серцевину. Помідори посолити всередині і викласти на яку-небудь, покриту паперовими рушниками, площину "догори ногами", щоб з них стекла волога.
2. Підрум'янити м'ясо курки і яловичини (3-4 хвилини) в сковороді з невеликою кількістю масла, двома зубчиками часнику, гілочкою шавлії, гілочкою розмарину і двома - чебрецю (посолити і поперчити). М'ясо (без трав і часнику) подрібнити в кухонному комбайні і змішати з ложкою (з гіркою) Пармезану або Грана падано. Начиняємо цією сумішшю 1/3 частина помідорів.
3. У ту ж сокородку, де смажили м'ясо, додаємо трохи оливкової олії і обсмажуємо 2-3 хвилини дрібно порізані кубиками баклажани, потім додаємо порізані кубиками кабачки (ещe 4-5 хвилин) і 2 з хорошою гіркою ложки м'якоті помідорів (ви еe, сподіваюся, ещe не викинули?), трохи тушкуємо разом і вимикаємо вогонь. Після цього додаємо перчик, запечeнний в духовці (також ріжемо його кубиками), ложку Пармезану / Грана падано, пару-трійку дрібно порізаного базиліку, сіль, перець.
Начинку відправляємо в іншу третину наших помідорок.
4. М'якоть білого хлібця розминаємо в крихти, змішуємо з Грана падано / Пармезаном (2 столових ложки з гіркою), малесенька пучком ізмельчeнной петрушки-базиліка і половинкою ізмельчeнного зубчики часнику. Додаємо 3 ложки оливкової олії, сіль і перець. Додаємо дрібно порізану або ізмельчeнную в кухонному комбайні Скаморца. Начиняємо залишилися помідори.
Накриваємо помідори зрізаними раніше капелюшками, переносимо в широку сковороду, викладаємо між ними залишається м'якоть помідор, дрібно порізану цибулину, кілька листочків базиліка, солі, додаємо від панських щедрот ещe трошки оливкової олії, тримаємо на сильному вогні до моменту, коли соус начнeт кипіти, після цього накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і залишаємо страву готуватися ещe хвилин на 30.
Ну ось і готово. Приємного апетиту тим, хто вижив у цьому квесті і не заснув на середині. Смаки: м'ясної овочевий ніжний
Покрокові кулінарні рецепти з фотографіями українською мовою. Збірка найкращих рецептів з покроковими фотографіями як для повсякденного харчування, так і для святкового стола. Кулінарні рецепти домашніх страв з фото, рецепти тортів, салатів, супів, тесту, пирога, печива, кексів, котлет, крему, курей, піци, запіканки, хліба, млинців,
пиріжків, каш, вареників, чебуреків, сиру, плову, борщу, солянки, майонезу, оселедця та інші смачні і прості домашні страви. А також рецепти в духовці, рецепти для мультиварки...
До кожного з них прикріплене фото (і відео) та детальний опис, який включає час приготування їжі, її призначення, необхідні при приготування інгредієнти, кількість порцій. Покрокові фото рецепти українською мовою з рейтингами за переглядами та оцінками.
Крім того на сайті ви можете подивитися відео трансляції кулінарних передач у прямому ефірі телеканалу "Їжа" і "Кухня ТВ" .
Даний сайт gotuemo-vdoma.net.ua створено для кулінарів та кулінарок, які полюбляють готувати смачні страви та частувати ними їх цінителів. Надсилайте нові рецепти та використовуйте наші! Коментуйте їх в соціальних мережах, діліться ними з друзями. Приємного смаку !