Опис: Страва проста в приготуванні , легке і водночас поживне. І звичайно ж - смачне! Виходить щось середнє між омлетом і запіканкою. Цвітну капусту під яйцем і сиром я готую в аерогрилі, але цілком можливо приготувати і в духовці.
Час приготування: Кількість порцій: 3
Призначення:
Конкурсні рецепти: Конкурс "Здорове харчування - це легко!" На сніданок: Ситний сніданок На вечерю: На гаряче
Інгредієнти для "Кольорова капуста під яйцем і сиром":
Капуста кольорова (можна як свіжу, так і заморожену) - 400 г
Сир твердий (приблизно) - 100 г
Спеції (за бажанням, за смаком)
Сіль (за смаком)
Яйце куряче - 2 шт
Йогурт (натуральний, без добавок) - 200 мл
Рецепт "Кольорова капуста під яйцем і сиром" : Цвітну капусту можна взяти як свіжу, так і заморожену. Капусту спочатку треба відварити, але намагатися не переварити. Я це роблю на пару в мультиварки. Потім капусту викладаємо на деко, злегка змащене олією. Посолити (якщо не підсолювали воду, в якій відварювали капусту). Додати (за бажанням і за смаком) улюблені спеції. Я просто трохи посипаю меленим чорним перцем (або сумішшю перців). Змішати йогурт з яйцями (без фанатизму) Залити кольорову капусту йогурново-яєчною сумішшю Зверху посипаємо тертим сиром. У інгредієнтах я написала - 100 г сиру. Але ця кількість відносне))) так як тут хто як любить: більше або менше. Ставимо запікати. Я запікаю в аерогрилі. Температура - 205 градусів Швидкість вентилятора - середня Час - 20 хвилин
Після закінчення часу приготування, якщо все нормально, то дістаємо. Якщо схоже, що не готове, то додати хвилин 5-10 (більше це буде вже занадто багато) І поки не охололо - смачного! Зверху можна посипати рубаною зеленню, наприклад кропом, петрушкою. Цвітна капуста цінується за високі смакові та дієтичні якості. Завдяки тонкій клітинній структурі капуста цвітна засвоюється організмом краще інших видів капусти. У ній є менше грубої клітковини, ніж у білокачанної, тому вона легко перетравлюється і менше подразнює слизову оболонку шлунка. Особливо вона корисна при шлунково-кишкових захворюваннях і в дитячому харчуванні. При зниженій секреторній функції шлунка рекомендуються до вживання страви з відвареної цвітної капусти. При виразковій хворобі шлунка або дванадцятипалої кишки дозволяється капуста цвітна та забороняється білокачанна. При захворюванні печінки і жовчного міхура з овочів рекомендуються тільки ті, які підвищують відділення жовчі і сприяють регулярного спорожнення кишечника. До них відносять і цвітну капусту. Однак наявність пуринових підстав обмежує її використання при подагрі. Цвітна капуста - низькокалорійна, в ній мало вуглеводів, тому цей овоч варто готувати і діабетикам, і бажаючим схуднути!
Покрокові кулінарні рецепти з фотографіями українською мовою. Збірка найкращих рецептів з покроковими фотографіями як для повсякденного харчування, так і для святкового стола. Кулінарні рецепти домашніх страв з фото, рецепти тортів, салатів, супів, тесту, пирога, печива, кексів, котлет, крему, курей, піци, запіканки, хліба, млинців,
пиріжків, каш, вареників, чебуреків, сиру, плову, борщу, солянки, майонезу, оселедця та інші смачні і прості домашні страви. А також рецепти в духовці, рецепти для мультиварки...
До кожного з них прикріплене фото (і відео) та детальний опис, який включає час приготування їжі, її призначення, необхідні при приготування інгредієнти, кількість порцій. Покрокові фото рецепти українською мовою з рейтингами за переглядами та оцінками.
Крім того на сайті ви можете подивитися відео трансляції кулінарних передач у прямому ефірі телеканалу "Їжа" і "Кухня ТВ" .
Даний сайт gotuemo-vdoma.net.ua створено для кулінарів та кулінарок, які полюбляють готувати смачні страви та частувати ними їх цінителів. Надсилайте нові рецепти та використовуйте наші! Коментуйте їх в соціальних мережах, діліться ними з друзями. Приємного смаку !