Опис: Пляцок - українська назва великих тортів. Дуже смачний, горіховий, легкий в приготуванні торт, схожий на "Снікерс". Смакує з чаєм.
Час приготування: Призначення:
Для дітей: На десерт /
На сніданок /
На обід: На десерт /
На полуденок /
На святковий стіл: День народження / Новий рік / Великдень / Різдво /
На вечерю: На десерт
Інгредієнти для "Пляцок "Снікерс"":
Цукор (для тіста) - 2 скл.
Олія рослинна (для тіста) - 4 ст. л.
Яйце (для тіста) - 4 шт
Сметанa (для тіста) - 2 скл.
Амоній харчової (для тіста) - 2 ст. л.
Борошно просіяне (для тіста) - 2 скл.
Какао-порошок (для тіста) - 4 ст. л.
Молоко згущене варене (для маси) - 1 л
Арахіс (для маси) - 400 г
Печиво (з маком "Хрустики" для маси) - 300 г
Масло вершкове (для маси) - 400 г
Рецепт "Пляцок "Снікерс"":
Інгредієнти, необхідні для приготування нашого "Снікерса".
Отже, нам потрібно спекти два коржі. Для цього інгредієнти для тіста поділимо навпіл. Тобто, беремо: 1 ст. цукру, 2 ст. л. соняшникової олії, 2 яйця, 1 ст. сметани, 1 ст. л. амонію, 1 ст. борошна і 2 ст. л. какао. Включаємо духовку приблизно на 160 градусів щоб вона заздалегідь прогрілася.
Тим часом збиваємо яйця з цукром.
Додаємо соняшникову олію, перемішуємо.
У склянці сметани гасимо ложку амонію, тримаємо при цьому над посудом, так як при гасінні сметана сильно зростає.
Все збиваємо міксером до отримання однорідної маси
Тепер додамо какао
і борошно.
Знову все перемішуємо міксером.
У нас вийшло таке гарне шоколадне рідке тісто.
Виливаємо тісто в застелену пекарським папером форму, у мене розмір форми 29х42 см.
Красиво розрівнюємо його і ставимо в духовку (попередньо розігріту до 160 градусів) хвилин на 25-30, але все залежить від вашої духовки. У старій духовці у мене випікався цей же корж при 200 градусах але 35-40 хвилин, а в новій при 160 але 25-30 хв. Готовність перевіряємо паличкою.
Поки готується перший корж, приготуємо тісто для другого коржа і підсмажимо арахіс для начинки.
Перший корж готовий, ставимо випікатися другий.
Поки другий корж готується ми приступаємо до приготування начинки. Арахіс трохи подрібнюємо, але не до крихт.
Не забудьте про другий корж, щоб він не пригорів! Даємо йому охолонути.
Далі змішуємо згущене молоко з маслом. Трохи відкладаємо для обмазування коржів.
Додаємо в масу з масла і згущеного молока подрібнений арахіс.
Потім хрустики з маком і все ретельно перемішуємо.
Готову начинку викладаємо на перший корж, розрівнюємо.
Зверху прикриваємо іншим коржем, підрівнюємо краї і обмащуємо боки і верх відкладеною олійно-згущеночною масою.
Приблизно так.
Прикрашаємо пляцок за бажанням. Його слід прибрати на ніч у холодне місце. А вранці можна буде насолодитися чудовим тортом, запиваючи його чаєм або кавою.
ось так виглядає "Снікерс" в розрізі. Приємного всім чаювання!!
Смаки: ситний горіховий солодкий
Покрокові кулінарні рецепти з фотографіями українською мовою. Збірка найкращих рецептів з покроковими фотографіями як для повсякденного харчування, так і для святкового стола. Кулінарні рецепти домашніх страв з фото, рецепти тортів, салатів, супів, тесту, пирога, печива, кексів, котлет, крему, курей, піци, запіканки, хліба, млинців,
пиріжків, каш, вареників, чебуреків, сиру, плову, борщу, солянки, майонезу, оселедця та інші смачні і прості домашні страви. А також рецепти в духовці, рецепти для мультиварки...
До кожного з них прикріплене фото (і відео) та детальний опис, який включає час приготування їжі, її призначення, необхідні при приготування інгредієнти, кількість порцій. Покрокові фото рецепти українською мовою з рейтингами за переглядами та оцінками.
Крім того на сайті ви можете подивитися відео трансляції кулінарних передач у прямому ефірі телеканалу "Їжа" і "Кухня ТВ" .
Даний сайт gotuemo-vdoma.net.ua створено для кулінарів та кулінарок, які полюбляють готувати смачні страви та частувати ними їх цінителів. Надсилайте нові рецепти та використовуйте наші! Коментуйте їх в соціальних мережах, діліться ними з друзями. Приємного смаку !