Опис: Пропоную рецепт смачної закуски з баклажанів. Знаю, знаю що вже трохи запізно, але ..... вибачте мене .... я просто призабули про рецепт. Баклажани виходять мариновані і на смак трохи гостренькі (як для мене, бо гострого я не дуже люблю). Але ця гострота приємна.
Призначення:
На обід На святковий стіл На природу На вечерю Несподівані гості
Інгредієнти для "Баклажани в оливковій олії":
Баклажан - 1 кг
Оцет (винний, яблучний) - 60 мл
Перець червоний пекучий (середній) - 1 шт
Часник - 4 зуб.
Орегано (сушений) - 1 ч. л.
Олія маслинова
Сіль (за смаком)
Рецепт "Баклажани в оливковій олії" : Отже: баклажани помити, порізати кружальцями (прямо зі шкіркою) і покласти в солону воду на хвилин 30 (щоб з них пішла гіркота). По закінченню часу воду злити, баклажани перекласти в друшляк, щоб залишилася рідина скла. Далі за рецептом їх потрібно обсмажити на олії з двох боків до золотистого кольору. Н оя зробила по-іншому. Переклала їх на деко, змащене маслом, поставила в духовку і запікати до м'якості. Різниця в цих способах лише в тому, що після смаження баклажани будуть золотисті, а після духовки - ні. Готові баклажани перекласти в миску. Готуємо заправку: часник почистити, у перцю видалити серединку (тобто насіння). Дрібно ріжемо часник, перчик і зелень. І все це додаємо до готових баклажанів. Сюди ж додаємо оцет, сіль (я поклала 1 ч. л.), Орегано (у мене був сушений, якщо свіжий, то за рецептом 2 гілочки) і перемішуємо. Пробуємо на смак, якщо потрібно додаємо сіль, т. к. в рецепті вона йде на смак (мені достатньо було 1ч. Л.) І укладаємо щільніше в простерелизовать баночки. У мене вийшла одна баночка (та, яка на фото). Тепер беремо оливкова олія і заливаємо баклажани доверху (масло використовувала кімнатної температури). Банку закатати (або щільно закрити). Поставити в прохолодне місце (я тримала в холодильнику) десь на місяць. Але я відкрила вже через два тижні. Ось така закусочка з баклажан вийшла. У цьому рецепті оливкова олія можна замінити на будь-яке інше, наприклад, соняшникова або кукурудзяна. Такі баклажанчікі можна заготовлювати періодично, у міру з'їдання попередній партії. Першу баночку (вірніше не саму баночку, а її вміст) ми вже з'їли, я поставила вже іншу, баклажани-то є у продажу.
Покрокові кулінарні рецепти з фотографіями українською мовою. Збірка найкращих рецептів з покроковими фотографіями як для повсякденного харчування, так і для святкового стола. Кулінарні рецепти домашніх страв з фото, рецепти тортів, салатів, супів, тесту, пирога, печива, кексів, котлет, крему, курей, піци, запіканки, хліба, млинців,
пиріжків, каш, вареників, чебуреків, сиру, плову, борщу, солянки, майонезу, оселедця та інші смачні і прості домашні страви. А також рецепти в духовці, рецепти для мультиварки...
До кожного з них прикріплене фото (і відео) та детальний опис, який включає час приготування їжі, її призначення, необхідні при приготування інгредієнти, кількість порцій. Покрокові фото рецепти українською мовою з рейтингами за переглядами та оцінками.
Крім того на сайті ви можете подивитися відео трансляції кулінарних передач у прямому ефірі телеканалу "Їжа" і "Кухня ТВ" .
Даний сайт gotuemo-vdoma.net.ua створено для кулінарів та кулінарок, які полюбляють готувати смачні страви та частувати ними їх цінителів. Надсилайте нові рецепти та використовуйте наші! Коментуйте їх в соціальних мережах, діліться ними з друзями. Приємного смаку !